Rituele begeleiding – Links

Er voor elkaar zijn is de essentie, zegt Anne-Marie Boogaarts van Funeral Quest: ‘Na een overlijden is er ruimte voor verstilling. Afscheid nemen van een overleden geliefde is stilstaan bij het gevoel van ‘nooit meer’. Het eren van een heel leven in één dag. Maar ook het besef van een nieuw begin. Ieder mens is anders en gaat op zijn eigen manier om met verdriet. Dat kun je niet bepalen of sturen. Daarom probeer ik als uitvaartbegeleider aan te voelen wat waarde heeft voor de nabestaanden. Op welke manier vinden zij troost. Op welke manier kan ik dat voor hen vormgeven en organiseren? Schoonheid kan troosten. Liefde kan troosten. Er voor elkaar zijn is de essentie. Aandacht geven, rust brengen, begeleiden…Ik heb een groot gevoel van empathie voor mensen op dit moment van hun leven en draag, met de juiste uitvaartverzorging, graag bij aan een dag vol mooie herinneringen.’

Diny Neplenbroek Uitvaartverzorging begeleidt nabestaanden bij het afscheid van hun dierbare. Op een persoonlijke en betrokken manier staan zij u bij vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaart. Het is belangrijk om gedurende deze moeilijke periode ruimte te hebben om bewust afscheid te kunnen nemen. Daarbij hoort een uitvaart die vorm is gegeven op een manier die bij de dierbare past.

Meride Uitvaartcentrum regelt samen met u elke begrafenis of crematie. Zij werken in het hele land.

Marktplaats voor een persoonlijke uitvaart

Er kan allerlei muziek gebruikt worden. De keuze daarvan is persoonlijk. U kunt muziek uitkiezen van een CD, maar ook levende muziek is mogelijk. Ik zelf heb goede ervaringen met violist Ian de Jong.

Ik ben aangesloten bij De NalatenschapsMakelaars en kan u ook van dienst zijn bij vragen rondom de nalatenschap.

Informatie over het afsluiten van een uitvaartverzekering

Voor meer verwijzingen, zie het Netwerk Uitvaartvernieuwers. Bekijk ook deze pagina’s op begrafenis-amsterdam.nl en amstelveen-uitvaart.nl.

Ook de sites  www.rouwverwerking.startkabel.nl en www.uitvaart.startkabel.nl geven informatie.

bezoek zelf boot natuursteen