Rituele begeleiding bij een huwelijk of levensverbintenis

“Behoed de liefde der geliefden
Gij die weet hoe broos en bijna niets twee mensen zijn.
Geef hen de tijd elkaar te kennen en te troosten,
blaas hun hartstocht aan, maak hen geduldig en oneindig lief…”
Huub Oosterhuis

Als twee mensen besluiten samen verder te gaan, vieren ze dat meestal met familie en vrienden. Dat kan op allerlei manieren.
U kunt een burgerlijk huwelijk sluiten en een feest geven. Voor een kerkelijke huwelijksinzegening kunt u terecht bij een van de kerken.

Misschien is er wel de wens om een ceremonie te houden of de verbintenis te laten inzegenen, maar ligt het minder voor de hand om daarvoor naar een kerk te gaan. Bijvoorbeeld als er geen contact is met een kerk, of omdat de partners uit verschillende tradities komen, of als de één gelovig is en de ander niet, of als het om een homohuwelijk gaat.

Veel mensen willen een huwelijksinzegening of levensverbintenis op een geheel eigen wijze vorm geven, op een locatie die ze zelf uitkiezen. Zo kunnen ze uitdrukken dat ze met elkaar verder willen en wat dat voor hen betekent.

Samen met u zoek ik een vorm die bij u en uw gasten past, met poëzie en verhalen, muziek en symbolen, zodat het de mooiste dag van uw leven wordt.

IMG_1198 natsjaraiIMG_1253 natsjarai - kopie bijgesneden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

“We willen je heel erg bedanken voor de trouwdienst die je voor ons verzorgd hebt. We kijken er met een goed gevoel op terug. We kregen ook van de niet-gelovige gasten goede reacties op de manier waarop de dienst vormgegeven was. Leuk!”

“We willen je bedanken voor de fantastische dienst. Ontwapenend, met het juiste religieuze sausje. Ook van anderen hebben we vele complimenten over jou en de dienst mogen ontvangen”

“Wij hebben de ceremonie als heel fijn en echt als van ons ervaren. Wij vonden het heel fijn gaan.”

“Nogmaals bedankt voor je inzet op onze dag! We kijken er nog steeds met heel veel blijdschap op terug.”

“Hallo Carla, we kijken terug op een heerlijke dag met een prachtige ceremonie.”

 

 

“Hoi Carla, we willen je via deze weg nogmaals bedanken voor de mooie ceremonie die je hebt gedaan. Het was nog mooier dan we hadden gedacht! We hebben er veel complimenten over gehad. Bedankt daarvoor en voor alle voorbereidingen.”

 

 

 

Deze 2 foto’s zijn gemaakt door Robert van Ingen, Hart voor Trouwen